Copenhagen » Calendar » Proton: Hieroglyphic Being (Us) + Low Jack (Fr) at Copenhagen Jazz...

Proton: Hieroglyphic Being (Us) + Low Jack (Fr) at Copenhagen Jazzhouse

Courtesy of JazzDanmark | Posted on October 28, 2014

Where

Copenhagen Jazzhouse
Niels Hemmingsens Gade 10
Copenhagen
Map
+45 33 15 47 00

When

Sat, November 1, 2014
23:00

Get Ticket

About

Proton byder på en aften med eksperimenterende, psykedelisk klubmusik fra de yderste regioner af det elektroniske univers.

Hieroglyphic Being

Under et væld af aliasser og med en ufattelig udgivelsesrate har Jamal Moss igennem sit selskab Mathematics de sidste par år udvidet og videreudviklet sin egen, singulære vision, hvor oldschool house møder free jazz og industrial et sted langt ude i himmelrummet.

Moss blev som ganske ung introduceret til Chicago house, som den blev spillet af folk som Ron Hardy på det legendariske spillested Muzic Box. Som i et tankeeksperiment, der afsøger alle de veje, genren kunne være gået, var den ikke stagneret i et formularisk, kreativt brakvand, vrider Moss housen igennem sin helt egen spektrale kosmisk-matematiske maskine, med inspiration hentet i alt fra ambient new age og acid til industrial og free jazz. Moss står i dyb gæld til udknaldede jazzprofeter som Sun Ra, og ligesom hos den store mester fra Venus, løber det spirituelle og psykedeliske som en pulserende tråd igennem hans lange, rå og improviserede numre. Hieroglyphic Beings musik er en form for besjælet avantgardisme, med rødder i lige dele afrofuturisme og klubkultur, og det tredje øje stift rettet mod de interstellare sfærer. Ægte outsidermusik med transcendente overtoner....

read more

Get more of a good thing!

Our weekly newsletter highlights our top stories, our special offers, and upcoming jazz events near you.