Copenhagen » Calendar » Tomasz Dabrowski s-o-l-o (Pl) + Raphael Roginski Plays John Coltra...

Tomasz Dabrowski s-o-l-o (Pl) + Raphael Roginski Plays John Coltrane (Pl) at Copenhagen Jazzhouse

Courtesy of JazzDanmark | Posted on January 10, 2015

Where

Copenhagen Jazzhouse
Niels Hemmingsens Gade 10
Copenhagen
Map
+45 33 15 47 00

When

Mon, March 2, 2015
20:00

About

Stærke instrumentalister fra Polens pulserende jazzscene. Tomasz Dabrowski byder på solo-koncert for trompet og dæmpere, mens Raphael Roginski fortolker John Coltrane på elektrisk guitar.

Polen er kendt for en stærk jazz-tradition med markante stemmer som Krzystof Komeda og Tomasz Stanko samt nyere navne som Leszek Mozdzer. Jazzhouse byder i samarbejde med Den Polske Ambassade på en aften, der præsenterer to stærke instrumentaliser fra den yngre generation.

Tomasz Dabrowski er en af den yngre generations vigtigste trompetister med en unik klang og internationalt format. I sin musik blander han elementer af free jazz, avantgarde og østeuropæisk folkemusik. Han spiller både trompet og et særligt "balkan horn", og han har turneret flittigt i Europa, USA og Canada. Som 30-årig har han allerede udsendt tre albums som bandleder foruden en lang række samarbejder, og han har spillet med navne som Pheeroan Aklaff, Aaron Parks, RJ Miller og Cooper Moore. I 2012 udsendte han det meget roste album "Steps" med den ombejlede amerikanske trommeslager Tyshawn Sorey. Også i Danmark har han været en aktiv medspiller, der har optrådte med bl.a. Lotte Anker, The Copenhagen Art Ensemble, Kasper Tranberg, Kresten Osgood m.fl....

read more

Get more of a good thing!

Our weekly newsletter highlights our top stories, our special offers, and upcoming jazz events near you.