Copenhagen » Calendar » Nadara (RO) at Global

Nadara (RO) at Global

Courtesy of JazzDanmark | Posted on September 14, 2017

Where

Global
Nørre Allé 7
Copenhagen
Map
5058 0841

When

Sun, October 22, 2017
00:00

Get Ticket

About

Med virtuositet og flammende passion formidler bandet Nadara energien fra Transsylvaniens musikkultur med elementer af rumænsk og ungarsk folkemusik, romaernes traditioner og meget mere.

Transsylvaniens rige kultur har inspireret mange gennem tiden som et nærmest mytisk sted ved karpaterbjergene. Et grænseområde, hvor indflydelser fra Balkan og Østeuropa flyder sammen, og hvor ikke mindst påvirkningen fra romaernes unikke musik skinner tydeligt igennem.

Orkestret Nadara formår i udsøgt grad at knytte an til alle disse traditioner og at formidle en musikarv, som har inspireret både store klassiske komponister som Franz Liszt og Bartók Béla, og gypsy-jazz musikere som Django Reinhardt, for slet ikke at snakke om hele den nyere bølge af balkan-musik. Hos Nadara finder man dog et andet spor i balkan-musikken end den horn-orienterede lyd, som mange forbinder den med. Ganske vist finder man også blæsere i lydbilledet, men det er i høj grad de smægtende violiner og harmonikaen, der fører an i musikken. Med stor virtuositet og glød bevæger musikerne i det store orkester sig gennem et fletværk af toner fra Ungarn, Rumænien og andre steder i regionen, mens dansere skaber fornemmelse af at være medvirkende til et roma-bryllup et sted i Transsylvanien....

read more

Get more of a good thing!

Our weekly newsletter highlights our top stories, our special offers, and upcoming jazz events near you.